вівторок, 13 листопада 2018 р.

Профілактика грипу та ГРІ

     Медсестра Кам’янської ЗОШ №1 Світлана Миколаївна повідомила нас про наступ грипу.
У зв’язку з цими обставинами просимо Вас піклуватися про своє здоров’я та прийняти до уваги методи захисту:
  1. Виходячи з будинку, змащуйте ніс зсередини оксоліновою маззю або маззю з віфероном, спеціальними протизастудних бальзамами або просто борним вазеліном. Зараження найчастіше відбувається через слизову носа, на якій осідають віруси, що знаходяться в повітрі. Вкрита «мастилом», слизова носа стає майже несприйнятлива до вірусів, вони гинуть, не встигнувши проникнути далі по дихальних шляхах.
  2. Намагайтеся уникати місць, де багато пилу - в ній осідає найбільше вірусів.
  3. Носіть з собою хустку, змочений ароматичною олією лаванди, полину або ялиці, і періодично прикладайте його до носа, особливо якщо хтось поруч чхає або кашляє. Речовини, що містяться в цих маслах, вбивають мікробів.
  4. Під час поїздки в транспорті тримайте в роті шматочок кореня аїру, гвоздику, просто корочку апельсина або лимона - це також допоможе знищити вірусні частки.
  5. Намагайтеся не доторкатися до носа, губ, очам під час поїздки в транспорті. Прийшовши додому, відразу ж ретельно вимийте руки з милом, прополощіть рот настоянкою календули, прополісу або хлорофіліпту. Мікроби, що викликають застуду, часто потрапляють на слизову носа, очей або рота з рук, до того торкалися до поручнів, ручок, дверей, на які потрапили дрібні краплі слини або мокроти хворої людини.
  6. Увечері з'їдайте часточку часнику або салат зі свіжою цибулею. Це допоможе вам посилити імунітет і розправитися з мікробами, які все ж таки проникли у ваш організм. Як бачите, всі ці поради досить прості. Звичайно, їх дотримання потребують деякого уваги і передбачливості, але все ж захворіти грипом набагато неприємніше, ніж, виходячи з дому, подбати про те, щоб в сумочці або портфелі були необхідні речі для дотримання «техніки безпеки».

Немає коментарів:

Дописати коментар